Mona Keijzer

Op 9 oktober 1968 werd Mona Keijzer geboren in Edam. Mona Keijzer haar leeftijd is hiermee op dit moment 55 jaar. Ze is al jaren te herkennen aan de haarkleur die Mona Keijzer heeft. De lange blonde haren zien we al vele jaren in de Nederlandse politiek en daar buiten.

Studietijd en loopbaan

Voordat Mona Keijzer in de Nederlandse politiek terecht kwam, is ze als kind eerst opgegroeid in een rooms-katholiek gezin in Volendam. Dat ze goed kon leren, dat werd al snel duidelijk. Van 1981 tot 1987 volgde zijn het VWO om daarna tot 1992 juridische bestuurskunde te studeren. Vanaf 1994 begon haar politieke carrière bij het CDA. In 2012 was ze voor het eerst verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Mona Keijzer gezin

Het gezin van Mona Keijzer is groot. Ze is getrouwd en uit dit huwelijk zijn 5 kinderen gekomen. Wie is de echtgenoot van Mona Keijzer? Mona is getrouwd met Ton Roeleveld. Haar man is Uroloog en werkzaam bij de Noordwest Ziekenhuisgroep.

De 5 kinderen die Mona Keijzer heeft zijn allemaal zonen. Ze is de enige vrouw in het gezin. Dit, gecombineerd met haar drukke baan en de drukke baan van haar man is dit altijd een grote uitdaging geweest. Met een hoop rennen en vliegen hebben Mona en haar gezin zich altijd gered.

Waar woont Mona Keijzer?

Mona Keijzer is na het opgroeien in Volendam en het vele studeren teruggegaan naar haar geboorteplaats Edam. Hier heeft ze een groot, nieuw huis laten bouwen dat niet bij alle Edammers even goed viel.

Een aantal Edammers hebben protest aangetekend tegen de bouw van de grote villa. Uiteindelijk heeft Mona de vergunning gekregen en woont ze nu met haar gezin in deze prachtige woning.

Ontslag bij het CDA

Mona Keijzer staat er om bekend zeer kritisch te zijn altijd. Dit werd vooral duidelijk tijdens de coronapandemie van 2020 en 2021. Haar partijgenoot Huge de Jonge kwam met veel maatregelen waar zij zeer kritisch op was. Dingen als het coronatoegangsbewijs was zij faliekant tegen.

Hier was het kabinet-Rutte 3, maar ook het partijbestuur van het CDA alles behalve blij mee. De regering moet een eenheid vormen en elkaar niet bekritiseren. Dit resulteerde erin dat zij ontslagen werd en haar zetel op moest geven. In 2023 werd bekend dat Mona zich aan ging sluiten bij de BoerBurgerBeweging (BBB), als premiers kandidaat.

Dit artikel delen