Stemwijzer Edam-Volendam

Wanneer het weer tijd is om te stemmen, worden er op verschillende locaties in Edam-Volendam stemloketten geopend waar je terecht kunt om jouw stem door te geven. Weet je nog niet goed op wie je gaat stemmen? Doe de stemwijzer en achterhaal aan de hand van een 30-tal vragen over de politiek in Edam-Volendam jouw politieke voorkeur.

Adverteren?

Deze plek is vrij!

Adverteren?

Deze plek is vrij!

Adverteren?

Deze plek is vrij

Wil je weten waar je in Edam-Volendam kunt stemmen? Zoek dan in Google op jouw wijk in Edam-Volendam voor stemloketten locaties. 

Wij mogen van geluk spreken dat we wonen in een democratie. In Nederland mogen alle mensen van 18 jaar en ouder naar de stembus om hun stem te laten gelden. Dan kunnen wij kiezen wie ons vertegenwoordigd in Edam-Volendam. Zodoende worden de regels en planning in Edam-Volendam gemaakt. Een plan kan alleen doorgaan als meer dan de helft van de politieke vertegenwoordigers er mee akkoord gaat. Jouw stem is dus belangrijk, omdat jij stemt op iemand die over veel dingen hetzelfde denkt als jij. Zo kun jij meebepalen over de toekomst van Edam-Volendam. Want samen maken we Edam-Volendam een fijne plek voor alle inwoners van Edam-Volendam.

Stemmen in Edam-Volendam

In Edam-Volendam kun je stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, Eerste Kamer, Provinciale Staten, waterschappen en het Europees Parlement. Alle verkiezingen zijn elke vier jaar, behalve voor de Europese verkiezingen, die zijn elke vijf jaar.